2013. március 19., kedd

Remélem elég éles lesz a "fejszém" ehhez a fához..is;)

2013.március.19

                                          Ismét nagy a fa amelybe fejszémet vágni készülök...

Barátaim kipihentem a tavalyi nagy munkának a fáradalmait és új célokat tűztem ki magam elé. Amennyiben erre az anyagi forrás is biztosítva lesz igyekszem őket megvalósítani. Érdekessége lesz az elkövetkező kicsit több, mint két évnek ami a terveim szerint előttem áll, hogy ismét szándékomban áll belefogni egy Trilógiába, mint azt már korábban említettem. Témáját tekintve szakrális ám mégis autentikus feldolgozása lesz Jézus utolsó napjának és az azt követő néhány nap eseményeinek. A trilógia az "Ab Initio" összefoglaló címet fogja viselni, de minden darabjának lesz alcíme, melyeket még nem osztok meg a közönséggel, csupán akkor amikor már belekezdek az első kép megalkotásába. Ezen trilógiának becsült összmérete 70nm körüli lesz(két darab 3x9 méteres és egy középső alkotás, melynek mérete 3x5méterre van tervezve). Az első vászon bemutatójára a remények szerint ez év decemberében fog sor kerülni. De ezzel párhuzamban készülni fog (itt szintén az anyagiak fogják eldönteni a megvalósulást, mert az tudva lévő, hogy támogatás nem nagyon, de a kész alkotás megtekintése után vállon veregetés és büszke melldöngetés annál több van kis hazánkban). Tehát ezzel párhuzamban fog készülni egy valóban Monumentális alkotás, amelynek két lehetséges variációja van most tervben, de csak az egyik méretben fog megvalósulni. Témáját tekintve a Himnuszhoz lesz köthető (bővebben, majd akkor amikor belefogtam már az alkotásba). Bemutatását 2015.augusztus 20-ra tervezem, mert abban az évben, és abban a hónapban lesz 225 éve, hogy Kölcsey Ferenc megszületett, s mivel a kép témája a Nemzet "imáját" fogja feldolgozni méltóképpen a méretét tekintve is, ezért államalapító Szent István ünnepén tudná az alkotás megkezdeni az útját a közönség felé.
A két tervezett méretről készítettem egy-egy grafikát, mindkettő mellé oda illesztettem egy magyar átlagos felnőtt arányait szimbolizáló sötét "téglalapot" méretarány érzékeltetőnek. Ezeket a grafikákat itt megmutatom nektek és kérlek titeket segítsetek kiválasztani azt, amely méretben véleményetek szerint érdemes elkészíteni (ismétlem, csak abban az esetben fog megvalósulni, ha erre meg lesz az anyagi forrás, mindenesetre én rajta vagyok, hogy így legyen, keresem a lehetőségeket, abban az esetben ha az alkotás elkészül, az világ viszonylatban is nagy dolognak fog számítani, mivel ekkora alkotás összefüggően táblaképként nem sok van a világon, pláne nem realista szemlélettel;)

Nos a méretarányok;)


                                                                    Az első lehetőség;)


                                                                    A második variáció;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Elkészült egy újabb "Hogyan készült" videó, amelyben látható, hogy miként készítettem el "Ádám és Éva - A Paradicsom elvesz...