2015. február 1., vasárnap

Új év, Új feladatok, újra írok...

Egy fél nyár, egy teljes ősz és majd egy tél az ami elmúlt azóta, hogy írtam volna akár egy sort is itt. Holott sok minden történt azóta.



 Elkészült egy nagy kültéri projekt egyik fele, a befejezése tavaszig várat magára de erről bővebben, fotókkal illusztrálva egy másik írásban fogok írni. Bővelkedtek változásokban is az utolsó írásomat követő hónapok. Hosszú évek után megújult a honlapom, ezen változás hozta magával, hogy sokkal színesebb, naprakészebb és informatívabb egyben közvetlenebb lett az oldal. ( http://kakucsicsernakzoltan.com ) Ilyen újítás az eseményekről való tudósítások, de a várható projektek ismertetése is. Például a "Napjaim" fül alatt megtalálható a zanzásitottan bemutatásra kerülő fotók és time laps videók megtekintésének lehetősége. Time Lapse videó technika egy speciális képrögzítési technológia, másképpen "időgyorsításnak" is nevezik azon oknál fogva, hogy napok sűríthetők percekbe folyamatos filmfelvétellel. Még a magam számára is újszerű és ismeretlen ezen területe a videózásnak, de igyekszem filmről filmre jobban beletanulni ebbe, hogy ti is egyre kifinomultabb és ebből eredően a szem számára élvezhetőbb lehetőséget kapjatok a képek, alkotások elkészülésének folyamatáról. A későbbiek során permanens rögzítésre kerülnek az alkotási folyamatok.
 Példának okáért már kettő darab elkészült videót tudtok megtekinteni amelyből az egyik a régebben említett "A Megfestett Himnusz" 2x3 méteres vázlatának elkészülési folyamatáról rögzített részlet.
Igen. "A Megfestett Himnusz" melyről már többször is szóltam megvalósulni látszik, legalábbis már kicsinyített, megfestett vázlat formájában létezik, sőt nem csupán létezik, de az egy zárt rendezvényen néhány ember előtt bemutatásra is került, ahol nagy sikert aratott, így ezzel a sikerrel felvértezve kezdődhet a későbbi támogatók felkutatása, a munka dandárja, a végleges 8x14 méteres egybefüggő rekord méretű vásznon történő megalkotása a belső viziónak mely idestova 2 éve él bennem és amely elkészülte után felajánlásra kerül a Magyar Nemzet részére annak minden polgárának. ( A rendezvényről bővebben, a honlapomra hamarosan feltöltésre kerülő videóból láthattok)
A Budapesti Marriott Hotelban 2015 január 31-én tartott rendezvény, számomra megható momentummal is szolgált, ez pedig nem más volt , mint egy kitüntetés, egy újonnan alapított díj első díjazottja, kitüntetje lehettek. A Dürer díjat amely non-profit díj, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alapította azzal a céllal, hogy a művészeti életben tevékenykedő és alkotó emberek tevékenységét elismerje. Ezen Díj ettől az évtől, hagyományteremtően minden évben kiosztásra kerül az alapítók és az én reményeim szerint is hamarosan rangos elismeréssé fogja kinőni magát. Az igazat megvallva nagyon meglepett amikor tegnap, minden előzetes információ nélkül meglepetésszeűen átadták a fent említett díjat, olyannyira meglepődtem és jól esett a megtisztelő kitüntetés, hogy kibuggyant a könny a szememből az elfogultságtól, hiszen ki ne érzékenyülne el akinek a munkáját, törekvését elismerik és azt akár ebben a formában jutalmazzák. Amit ígérni tudok, hogy a legjobb tudásom szerint igyekszem méltónak lenni erre és azt ezt megelözően kapott elismerésekre. S ha emberként nem is vagyok hiba nélkül való, a hivatásomban igyekszem szépet és örömet adni. Akár a lassan, de biztosan készülő Himnusszal, akár a kisebb, szerényebb keretek közé foglalt alkotásaimmal törekszem a továbbiakban is az arra érzékeny embereknek adni valamit a lelkemből, mivel a alkotásaimhoz az emberek és ti barátaim adtok erőt, kitartást és ihletet. Köszönöm ezt az adományt nektek.

Most pedig szeretnék veletek megosztani néhány képet a tegnap délutáni eseményről.



A Dürer díj átadásának pillanata. Képen jobbról, balra haladva láthatóak: Faragó Ilona a BKIK.GSZT elnöke, jómagam és végül, de nem utolsóként, dr Kiss Zoltán BKIK általános alelnöke.







            Alkotó és alkotása...vagyis annak elözetes vázlata a főbb alakokkal megfestett vászon.

Szeretném megragadni itt is az alkalmat, hogy megköszönjem minden barátomnak és azon segitő szándékkal bíró embereknek akik közreműködtek és hozzájárultak a rendezvény megszületéséhez, az eddig elért eredményekhez. Most eltekintek a teljes felsorolástól, azon okból, hogy későbbiekben a remélhetően bővülő névsort a Himnusz előrehaladtával áll szándékomban folymatosan ismertetni. Addig is igyekszem permanens tolmácsolni az eseményeket, történéseket. Az elkövetkezőkben rendszeresen informálni foglak titeket ezen a fórumon, de a megújult honlapomon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Elkészült egy újabb "Hogyan készült" videó, amelyben látható, hogy miként készítettem el "Ádám és Éva - A Paradicsom elvesz...